Thursday, June 01, 2006

A Scanner Darkly

Μία πολύ πρωτότυπη ταινία!

Το "A scanner darkly" είναι μια ταινία με πολλαααααααααααααααα φίλτρα. Το αποτέλεσμα όμως εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Το σενάριο έχει ως εξής: Σε ένα παρανοϊκό κόσμο όπου ανα κάθε δέκα αμερικάνους, οι δύο προσλαμβάνονται για να παρακολουθούν τους άλλους οκτώ, για να εξασφαλιστεί εθνική ασφάλεια και να καταπολεμιστεί η μάστιγα των ναρκωτικών, η κυβέρνηση προσλαμβάνει τον Κιάνου (neo?) Ριβς για να παρακολουθήσει τους φίλους του. Φυσικά ξεκινάει απο εκεί και πέρα ένας παραλογισμός στο ποιόν να εμπιστευτώ μανίτσα, τώρα που με ρουφιανεύει και το γκομενάκι μου. Η ταινία βασικά θέλει να πει "μην τα βάζετε με τα ντρόγκια γιατί δεν θα βγάλετε άκρη".



Το "A scanner darkly" είναι σκηνοθετημένο από τον Richard Linklater και το σενάριο είναι του Philip K. Dick.
Ο Φοίβος μου είπε και για μία άλλη ταινία με το ίδιο στυλάκι εφέ κλπ και είναι το Waking Life και αυτό από τον ίδιο σκηνοθέτη.

3 Comments:

At 5:17 PM, Blogger kukuzelis said...

To Walking Life ήταν μια σειρά από σχεδόν αυτοτελή αποσπάσματα διαλόγων περί ονείρων, αν θυμάμαι καλά. Έμοιαζε με συρραφή μικρού μήκους ταινιών που θα χρησιμοποιούσε το MTV (ή κάποιο ανάλογο κανάλι) για να γεμίζει τα κενά του προγράμματος. Κυκλοφορεί και στα ελληνικά βίντεο κλαμπ. Θαυμάσια ταινία. Με περισσότερο καρτουνίστικη υφή από το A Scanner Darkly. O Linklater έγινε γνωστός στη χώρα μας από το "Πριν το ηλιοβασίλεμα" (και το "Πριν το ξημέρωμα"). Και ναι, έχετε δίκιο, η συγκεκριμένη ταινία μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

 
At 6:10 AM, Anonymous Anonymous said...

Πότε βγαίνει αυτή?

 
At 9:48 AM, Blogger OdyCody said...

Θα το δω σήμερα το Walking Life, φίλε kukuzeli και θα επανέλθω με νέο post. Και μην ξεχνάς τον Philip K. Dick ο οποίος έχει γράψει το Blade Runner, το Minority Report, το Impostor (που το είχε εχθές το βράδυ στο Star νομίζω) και την Ολική Επαναφορά. Οπότε φαντάζομαι οτι αν έχουν παντρέψει στο A Scanner Darkly την φαντασία του Dick με τον ρομαντισμό του Linklater, νομίζω οτι θα δούμε μια πολύ καλή ταινία. Φίλε geekay, στην Αμερική βγαίνει μέσα Ιουλίου αν δεν κάνω λάθος. Τώρα πότε θα έρθει εδώ, αυτό παίζει.

 

Post a Comment

<< Home